Subvencije za HACCP standard

Bez autora
Mar 14 2011

Sekretarijat za privredu izdvojio je sredstva za dodelu subvencija privrednim subjektima sa teritorije Beograda za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju HACCP sistema. Cilj programa je usaglašavanje delatnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i drugih privrednih subjekata sa zakonskim i tržišnim uslovima, razvoj sektora malih i srednjih preduzeća, efektivniji i efikasniji rad i internacionalizacija malih i srednjih privrednih subjekata iz obasti prehrane, kao i podizanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika na domaćem i stranom tržištu. Takođe, cilj ovog programa je da se prošire proizvodni kapaciteti, da se uvode nove tehnologije i proizvodi, da se stvori povoljno poslovno okruženje, ali i da se pruže garancije potrošačima da će proizvodnja ili pružanje usluga biti odgovarajućeg kvaliteta.

Subvencije za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju HACCP sistemaSekretarijat za privredu izdvojio je sredstva za dodelu subvencija privrednim subjektima sa teritorije Beograda za  uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju HACCP sistema.

Cilj programa je usaglašavanje delatnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i drugih privrednih subjekata sa zakonskim i tržišnim uslovima, razvoj sektora malih i srednjih preduzeća, efektivniji i efikasniji rad i internacionalizacija malih i srednjih privrednih subjekata iz obasti prehrane, kao i podizanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika na domaćem i stranom tržištu. Takođe, cilj ovog programa je da se prošire proizvodni kapaciteti, da se uvode nove tehnologije i proizvodi, da se stvori povoljno poslovno okruženje, ali i da se pruže garancije potrošačima da će proizvodnja ili pružanje usluga biti odgovarajućeg kvaliteta.

Maksimalan iznos subvencije za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP biće do 200.000 dinara, dok će maksimalni iznos subvencije za uspostavljanje i održavanje ovog sistema i sertifikaciju HACCP biti 500.000 dinara.

Konkurs za podnošenje prijava za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju HACCP sistema u privrednim subjektima biće objavljen nakon dobijanja Rešenja o odobrenju državne pomoći od Komisije za kontrolu državne pomoći.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik